Cocker Spanielklubben avdelning Uppland

Viltspår

 Viltspårträningen är en både nyttig och rolig aktivitet.

Viltspårsträning är en utmärkt aktivitet för vår ras, spårträning är en rolig aktivitet för hunden och innebär att hund och förare får en rolig uppgift att lösa tillsammans.

Viltspår är ett spår som är anlagt av en människa. Man använder sig av en skank (ben) från ett djur, ofta klövvilt, som man släpar efter sig i spåret. Man skvätter även ut blod, vanligen nötblod. Viltspår består således av tre olika vittringar; människa, blod och skank.

Vi förmedlar då och då kurser i viltspår för våra medlemmar både för nybörjare och för er som kommit en bit på väg. Kurserna anslås alltid här på hemsidan.

Cocker Mästerskap (CM) i Viltspår är en årlig tävling för medlemmar i avdelning Uppland. Det finns tre klasser att tävla i CM, anlagsklass, öppen klass och championklass

 Ines Aug 2014

Inbjudan CM i viltspår 2019

 untitled

                

CM i viltspår söndagen den 1 september

 Nu är snart dags för CM i viltspår i samarbete med Upplands dreverklubb.

 I år är det 13:e året vi samlas för en trevlig spårdag.

   Alla spårprov är officiella. Vi har tre klasser: anlag, öppen och champion.

  Du anmäler genom att fylla i blanketten som du hittar på Svenska Upplands Dreverklubbs hemsida

  Du kan skicka den med E-post till Ted på adressen: tedlindstrom@telia.com eller så skickar du den i brev till Ted Lindström, Blackstalund 359, 743 86 Bälinge.

  Obs! Skriv på blanketten att det gäller Cockermästerskap och vilken klass det gäller.

  Skicka även ett mail till eannerklev@hotmail.com med ditt och hundens namn och klass så vi kan göra ett program för mästerskapet. Tala även om det är så att din hund går för championat!

  I samband med anmälan betalar du in 200 kr på Pg 33 20 66- 0 eller med Swish till 0708 35 81 41, Skriv hunden namn på inbetalningen. På tävlingsdagen ska du även betala 300 kr direkt till domaren.

  Sista anmälnings- och betalningsdatum är den 15 augusti.

  CM i viltspår är för medlemmar i avdelning Uppland

  Anmäl er gärna tidigare så att Ted har tid på sig att få fram så många domare som det behövs vilket beror på antal anmälda hundar.

 

 Har du frågor så ring Eva Annerklev 073 767 17 47 eller maila eannerklev@hotmail.com

   Välkomna!

 

 imagesGU4JXOL6