Cocker Spanielklubben avdelning Uppland

KM i viltspår 7 juni   2008  

Innan jag började skriva detta  reportage så läste jag igenom förra årets. Där avslutade jag med att skriva att vi hoppades på att fler skulle delta 2008  och så blev det!! 2007 var det 11 deltagare och i år var det 24 anmälda varav 20 kom till start. Styrelsen tycker att det är väldigt skoj att så många anmälde sig i år. Årets spår i öppen klass och championklass var ordinarie prov.

Vi samarrangerade en viltspårkurs under våren med Kicki Rehnlund som instruktör. Alla som deltog på den kursen och som tillhör Uppsala CK anmälde sig till KM,  vilket både Kicki och vi tycker var mycket bra gjort.

Kl.8.00 träffades vi vid  "Jumkilmacken" utmed Gysingevägen. Det var en mycket varm och solig  dag. Det har inte regnat på väldigt länge så det var "snustorrt" i skogarna.

I år hade Upplands dreverklubb  med Ted Lindström i spetsen fått ihop fem domare vilket gjorde att vi kunde ha  alla tre klasserna samma dag. Det gjorde att det blev en mycket trevlig dag för alla deltagare.

För att vi skulle kunna komma ut  till spåren så fort som möjligt så hade domarna gjort lottningen i förväg. Årets domare var: Jan Domarhed, Rune Landberg, Roger Lindström, Ted Lindström  och Arne Nylund.

Här står vi samlade och  förväntansfulla för att få veta vilken domare vi ska tilldelas.

s7

När det var klart så åkte vi i  karavan efter vår domare till dennes spårmarker. Varje domare dömde 4 ekipage.

Det var inte lätt för varken  hundar, förare eller domare idag. Vi tyckte det var jättevarmt 2007 men det var ännu varmare i år, ca 30 grader  skulle jag tro.

Domaren Arne, Annika och Sonja  efter avklarat spår. Jag tror hunden är piggast??

s2

I väntan på sin tur att gå  spåret

s4

s6

När vi gått våra spår så åkte vi  tillbaka till samlingsplatsen. Medan vi väntade in alla ekipage och domare så minglade vi runt och fikade. Alla försökte leta upp skugga vilket inte var så lätt.

s18

s3

Det var en mycket trevlig stämning trots den tryckande värmen. Alltid trevligt att knyta nya bekantskaper och även att prata med de man känner  men kanske inte träffar så ofta.

s17

s10

s12

s8

s16

s19

Det var nog lite pirrigt i  magarna också. Alla visste ju hur hundarna spårat och ungefärliga resultat på sin egen hund MEN  hur skulle det stå sig mot de andra i klassen? Det skulle vi inte få veta förrän vid prisutdelningen.

s20

När alla domare kommit tillbaka  så satte de sig vid ett bord och hade domarkollegium  för att ge hundarna poäng och efter det göra upp resultatlistorna.

Under tiden som vi väntade på  det så dukades prisbordet upp. Tack vare våra många sponsorer så hade vi  mycket fina priser i år!

s15

Här ser ni pokalen till  klubbmästaren i respektive klass samt plaketterna till silver- och  bronsplatserna. I anlagsklassen måste hunden bli godkänd för att hamna på "pallplats" och få  pokal/plakett. När det gäller öppen klass och championklass så är det de som går till pris som  kan få dessa med sig hem.

s14

Klubbmästarnas rosetter

s13

När domarna var klara så  samlades vi runt prisbordet.

s25

Här var Ted lite fyndig för att  påminna oss alla om betalning av domararvodet. Han sa att resultaten var klara MEN vill man vara med på listan så måste man  betala först, och oj vilken rush det blev efter plånböckerna!

s11

För att göra spänningen  oliiiidliiiig så började han som vanligt att delge resultaten bakifrån.

s9

Ted började med resultaten från anlagsklassen. Två av de sex ekipagen blev godkända. Det gjorde då att det blev en klubbmästare  och en silvermedaljör i år. Med tanke på värmen och oerfarna hundar så tycker jag att det var bra gjort att  alla anlagshundar orkade igenom spåren i alla fall. Även de som inte blev godkända fick poäng så det blev en placeringslista för  alla anlagshundar.

På silverplats kom  Murbräckans Pennylane "Ebba" och Mia Hietala Tack för bilden Mia!

miaebbakm08

Klubbmästare blev: Follow My Heart's Lovely Creature  "Siggan" och Heléne Holst

s37

I Öppenklassen deltog fem  ekipage. Det blev två 1:a pris, ett 2:a pris och två 3:e pris.

Bronsmedaljör: Tans & Tins  King Of Orchids "Pettson" och Stina Yron Lund

s32

Silvermedaljör: Black Mica's  Full Fart Framåt "Vera" och Maija Tuhkanen

s38

Klubbmästare: Tolinka Semifreddo  "Nimbus" och Agneta Björklund

s35

Sist delgavs resultaten från championklassen där det var nio ekipage som startade. Sex 1:a pris delades ut samt två 3:e pris och en 0:a

På bronsplats kom SVCH  Perchwater Misty-Blue "Flaxa" och Annica Hopic

stolinka

Silvermedaljör: SVCH Stora  Barnviks Fantin Nodar "Sonja" och Annika Varbäck

s33

Klubbmästare: LPI LPII Dragongårdens  Inside Out "Gus" och Terese Brandwold

s1

Blandade bilder från  prisutdelningen

Det blev fullt i händerna för  Annika med alla priser och två hundar dessutom.

s22

I år lyxade vi till det med  rosetter till alla deltagare oavsett resultat. Christina är glad för Majas priser och rosett.

s23

Agneta fick svårt att bära alla  priser som hon och Nimbus fick. Obs! Nästa år kanske det inte blir lika mycket, det beror på hur många sponsorer  vi har då! Så där kan vi alla hjälpas åt, vi är tacksamma om alla kan försöka hitta några  som vill sponsra klubben med priser.

s24

Inte alltid lätt att hitta rätt  prispåse till rätt ekipage.

s26

Den är ju tom!! Var är  champagnen matte?

s27

Matilda ser glad ut trots att  Svante inte blev godkänd på anlaget. Poängen räckte till en 3:e plats i alla fall.

s28

Nu räcker det med fotande tycker  Svante, tar sin rosett och går till skuggan!

s29

Fia med matte Eva. Fia fick lite jobbigt idag i värmen så det blev inte så bra resultat men matte  ser nöjd ut ändå. Det är ju så det ska vara. Hundarna var duktiga ändå som tog sig fram i denna  värme så det är bara att ta nya tag framöver.

s30

Fias dotter Ella startade i  anlagsklassen. Hon hade också lite jobbigt i värmen idag. Inte lätt när man är ung och oerfaren.

sella

Agneta och Figo med  deltagarrosetten

s36

Annika och Chili

s34

Dagen avslutades med att domarna  fick lite gåvor också. De fick varsin "hårborttagningsrulle" så de blir av med alla cockerhår på sina  kläder, ett tuggben till deras egna hundar och cockerklubbens jubileumspin som jag  tycker att de ska bära på sina kepsar nu när de fått döma våra duktiga viltspårshundar flera gånger! Ted som varit "spindeln i nätet" har nog haft det svettigt när han letat fram  domare och spårmarker till oss så han fick en ny skjorta också :-))

s21

Bilderna är skänkta till klubben av dogfocus.se  fotograf  Terese Brandwold Vill ni beställa någon bild i högre upplösning så kontakta dem på deras hemsida.

Komplett resultatlista

Anlagsklass:

1 Follow My Heart's Lovely Creature Helené Holst GK 54p
2 Murbräckans Pennylane Mia Hietala GK 44p
3 Westerner Time To Shine Matilda Knutsson Ej GK 43p
4 Gladwin´s Zero Ulrika Sjögren Ej GK 41p
5 Tigervargens Candle In The Wind Eva Annerklev Ej GK  9p
6 Zeltzins First In Line Frank Edström Ej GK  0p

 

Öppen klass:

1 Tolinka Semifreddo Agneta Björklund 1 pris 47p
2 Black Mica's Full Fart Framåt Maija Tuhkanen 1 pris 43p
3 Tans & Tins King Of Orchids Stina Yron Lund 2 pris 44p
4 Tolinka Tiramisu Annika Hopic 3 pris 40p
5 Manaca's Join The Joyride Gittan Mikaelsson 3 pris 36p

Championklass:

1 LPI LPII Dragongårdens Inside Out Terese Brandwold 1 pris 54p
2 SVCH Stora Barnviks Fantin Nodar Annika Varbäck 1 pris 52p
3 SVCH Perchwater Misty-Blue Annika Hopic 1 pris 50p
4 SVCH Westerner Love On Time Stina Yron Lund 1 pris 50p
5 SVCH Tolinka Figo Agneta Björklund 1pris 41p
6 SVCH Fancy Paws Expensive Taste Christina M-Hauke 1 pris 39p
7 SVCH Atacama's Beautiful Tindra Stina Yron Lund 3 pris 36p
8 SVCH Stora Barnviks For The Finest Nose Annika Varbäck 3 pris 28p
9 SVCH Tigervargens Achelois Eva Annerklev 0 pris 24p

GRATTIS alla som var med och tog sig  runt i spåren i denna värme och  ett extra stort GRATTIS till de som kom på pallplats 2008!

 Uppsala cockerklubbs styrelse  vill tacka alla som deltog samt våra sponsorer! Sist men inte minst tackar vi Upplands Dreverklubb  med Ted Lindström i spetsen som gjorde  det möjligt för oss att kunna ha alla klasser på samma dag trots att det var så många deltagare anmälda!

Vi hoppas nu att många av er fick  "blodad klöv" så att ni anmäler er till DM 2008 också!

text: Stina Yron Lund