Cocker Spanielklubben avdelning Uppland

KM i viltspår anlagsklass 9 maj 2007

kmvs10anlag
Kicki/Chaplin,  Domaren Ted,  Lasse/Emma  ,  Marita/Charlie

Det var tre ekipage anmälda till  anlagsklassen:

Love Cox's Soner Or Later  "Charlie"/ Marita Hydling Shakimas Cheyenne "Emma"/ Lasse Hydling LP1 LP2 Skvattrams Drömprinsen "Chaplin"/ Kicki Salonen

Vi träffade domaren Ted  Lindström från Upplands dreverklubb vid "Jumkilsmacken". Därifrån åkte vi vidare till skogs där de skulle gå sina spår.

Först ut i spåren var Marita och  Charlie.

kmvs1

När Marita och Charlie kom  tillbaka så såg de nöjda och glada ut.

kmvs6

Marita tyckte att det gått bra  men att Charlie hade jobbigt vid en vinkel så att domaren fick sätta tillbaka honom på spåret. Ted hade inte sagt om dom var godkända eller inte så vi satt och läste reglerna  och konstaterade att eftersom domaren fått hjälpa tillbaka Charlie på spåret så  var dom nog inte det.

Medan Marita och Charlie var ute  i spåret så fick de andra hundarna nosa lite på varandra.

kmvs4

Det var dags för Kicki och  Chaplin att göra sig beredda. Chaplin är en äldre lydig herre, 9½ år, så han satt lugnt och fint och väntade när matte plockade fram sele, lina och kängor.

kmvs3

Chaplins och Kickis lilla mascot  var också med. Det är Kickis andra hund Asterix.

kmvs2

Här är Kicki, Chaplin och Ted på  väg till oss efter avslutat spår. Chaplin hade också varit duktig men fått två för stora tapter efter 1:a vinkeln så Kicki visste direkt att de inte blev godkända. Trots det ser även Kicki glad ut!
kmvs7

En till som ser glad ut med sin  klöv!

kmvs8

Till sist var det dags för Emma  och Lasse att följa med Ted ut på spåret. Här är de på väg tillbaka.

kmvs9anlag

Emma hade inte heller en lyckad  dag. Hon var väldigt osäker i skogen vilket Lasse inte kände igen sen träningsspåren och kursen som de nyligen gått. När de kom hem upptäckte Marita att Emma börjat löpa så kanske det var bl.a därför hon inte var sig lik.

Det blev alltså ingen  klubbmästare i anlagsklassen i år eftersom vi bestämt att man måste bli godkänd  för att kunna bli det. Det som var så skönt var att alla tre förarna ända var  glada och nöjda. Deras hundar var duktiga ändå när de spårade och det var en bra erfarenhet för  alla att ha gått ett riktigt provspår. Det är bara att fortsätta att träna och  sen prova igen. Det är en sund och bra uppfattning tycker jag!

Bra kämpat av er alla! Lycka  till i fortsättningen!

och så kommer mera.......

KM i viltspår 27 maj 2007 öppenklass och championklass

 

Kl.8.00 träffades vi vid  "Jumkilsmacken". Det var en varm och solig morgon. Domarna Ted och Roger Lindström från Upplands Dreverklubb hälsade oss välkomna. Ted började med att säga att det skulle bli svårspårat eftersom det var så  väldigt torrt i marken. Men att det då skulle bli utslagsgivande och att bästa hunden verkligen för  dagen var den bästa hunden. Ted är alltid noga att poängtera att det inte är några maskiner vi jobbar med,  mycket bra sagt tycker jag.

 

Ted och Roger skulle döma 4 spår  var. Vi började med att lotta spårordningen. Här har dom precis gjort id-kontroll på alla hundar. När det var klart så gav vi oss iväg med bilarna till skogen där spåren var  lagda. 

kmvs11

 

Annika Varbäck och jag skulle gå  de två första spåren med Ted. Här försöker Annika få Sonja att dricka vatten innan de ger sig iväg ut. 

kmvs12

 

Varma och svettiga kommer de ut  från skogen igen. Annika var jätteglad för Sonja fick ett 1:a pris.

kmvs7a

 

Celine och jag höll oss i  skuggan medan vi väntade så att hon skulle orka gå spåret trots att det var så  varmt. Hon kom "ur spår" i den oblodade vinkeln och hittade inte själv tillbaka. Det gjorde att hon fick ett 2:a pris. 

kmvs8a

Vi åkte sen till den andra  uppsamlingsplatsen där de andra var. Några var redan ute i spåren och andra stod och väntade.

Här kommer Ted, Anneli Sundkvist  och Myrten. De fick också ett 1:a pris. Anneli hade tidigare startat Dharma med Roger och de fick samma resultat. 

kmvs1a

 

Ut ur skogen kommer Christina  Marmstadt Hauke och Maja. Det ekipaget fick också ett 1:a pris. 

kmvs13

 

Här kommer Kajsa Nilsson Fahlén  och Skorpan glad i hågen! Titta hur skoj Skorpan håller klöven i munnen! Domaren hade inte sagt vad det blev för pris men han hade inte behövt sätta  tillbaka Skorpan på spåret så vi misstänkte att det blev ett 1:a pris.

kmvs14

 

Celine och Sonja vilar ut efter  sina spår. 

kmvs17 

Det är mycket trevligt med en  sådan här tävlingsdag. Annars så går man oftast sitt spår hos en domare och sen  åker man hem. Det blir en härlig social samvaro och ett bra sätt att lära känna varandra lite  mer när man står och väntar på att alla ska bli klara. 

kmvs18

 

Skorpan vill in i bilen och ta  igen sig. 

kmvs19 

kmvs28

 

Vilken fin barnvagn med  namnskylt!!! Vems kan det vara?? 

kmvs20

 

Jo det är goa lillhusse Oskars  förstås! Oskar och pappa Tobbe är med för att hålla tummarna för mamma Karoline Djerf och  Tuva. 

kmvs16

 

Här kommer Karoline, Tuva och  Roger tillbaka från skogen. Ytterligare ett 1:a pris hade delats ut!

kmvs21

När alla 8 ekipage gått sina  spår åkte domarna hem för att poängsätta hundarnas spår för att få fram en  prislista. Vi åkte då tillbaka till morgonens samlingsplats och tog det lugnt en stund  medan vi inväntade domarna. 

kmvs15

kmvs22

 

Jag gjorde i ordning för  prisutdelningen så det skulle vara klart tills Ted och Roger kom tillbaka. Rosetter till alla på "pallplats".

kmvs23

 

Pokaler och priser till  Klubbmästarna i de båda klasserna. 

kmvs24

 

Plaketter och priser till  silver- och bronspristagarna. 

kmvs25

 

När domarna kom så steg nog  spänningen hos nästan alla. Själv visste jag att Celine var den enda som fått ett 2:a pris så att vi skulle  få sista placeringen var självklar.

Ted började med öppenklassen.  Kajsa och Skorpan var ensamma i den klassen så de blev KLUBBMÄSTARE med hela 36  poäng! Snyggt jobbat, då detta var deras första start i öppen klass.

 

Strickler's It's a Pleasure  "Skorpan" äg: Kajsa Nilsson Fahlén.

kmvs9

 

För att hålla spänningen vid liv  så länge som möjligt så började Ted bakifrån i prislistan. Alla fick ett "bonuspris" och Dreverklubbens Årsbok, tack Ted och Roger för den!

 

7:e plats SVCH Westerner Love On  Time "Celine" äg: Stina Yron Lund  29p 6:e plats SVCH Honeywater's Eye Of The Beholder "Tuva" äg Karoline Djerf   30p 5:e plats SVCH Westerner Dragonfly "Dharma" äg: Anneli Sundkvist  33p 4:e plats SVCH Stora Barnvik's Fantin Noda'r "Sonja" äg: Annika Varbäck   35p

 

Nu var det väldigt spännande för  det var 3 ekipage kvar som skulle fördelas på "pallen".

 

På bronsplats SVCH Fancy  Paws Expensive Taste "Maja" äg: Christina Marmstadt Hauke  36p

kmvs10

Ted berättade sen att 2:an och  vinnaren fått samma poäng men att den som blev 2:a hade för högt tempo vilket blev det avgörande för placeringen dem emellan.  

På silverplats LPI  Dragongårdens Inside Out "Gus" äg: Terese Brandwold  38p

kmvs29

 

KLUBBMÄSTARE SVCH Meryl  Dreams Vs Reality "Myrten" äg: Anneli Sundkvist.

kmvs3a

 

Vinnarbild på Uppsala Cockerklubbs  klubbmästare i viltspår 2007!! 

kmvs30

 

Komplett resultatlista från "rätt  håll":

 

Öppen klass (1 deltagare)

1. Stricklers It's A Pleasure - Kajsa Nilsson Fahlén: 1 pris, 36 p

 Championklass (7 deltagare)

1. SVCh Meryl Dreams Vs Reality (Anneli Sundkvist): 1 pris, 38 p
2. LPI Dragongårdens Inside Out (Terese Branwold): 1 pris, 38 p 
3. SVCh Fancy Paws Expensive Taste (Christina Marmstadt Hauke): 1 pris, 36
4. SVCh Stora Barnviks Fantin Noda'r (Annika Varbäck): 1 pris, 35 p
5. SVCh Westerner Dragonfly (Anneli Sundkvist): 1 pris, 33 p 
6: SVCh SU(U)Ch Honeywater's Eye Of The Beholder (Karoline Djerf): 1 pris, 30 p 
7: SVCh Westerner Love On Time (Stina Yron Lund): 2 pris, 29 p

Slutligen så tackade jag av  domarna. De fick 2 ölburkar var, en med en björn på och på den andra var det ett älghuvud.

kmvs27
Till dessa fick de varsin Joddlarkorv! Jag föreslog att de skulle åka hem och dricka ölen och joddla lite och tänka på  alla trevliga "flickor" de träffat under dagen!

kmvs26 

Domarna tyckte att vi hade  mycket duktiga hundar som klarade spåren så galant trots den torra terrängen och  det varma vädret. De trodde inte att det skulle bli så bra resultat som sju 1:a pris och ett 2:a  pris på 8 deltagare! Det märktes att det var tränade hundar, det var skoj att höra!

 

GRATTIS alla som var med och  ett extra stort GRATTIS till de som kom på pallplats 2007! 

Vi i Uppsala cockerklubb vill  tacka: alla som deltog våra sponsorer sist men inte minst Ted och Roger Lindström från Upplands Dreverklubb som gjorde  detta KM möjligt

 

Vi hoppas att vi är många fler som deltar nästa år!

text: Stina Yron Lund foto: Stina Yron Lund och Annika Varbäck